tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Zajímavá fičurka pro nastavení zvuku

6 Apr 2009 1 mins Windows

Při dnešním čtení TechNet magazínu (Windows Confidential: Finding the Right Volume) jsem narazil na zajímavou feature ve Vistě aspol. Jmenuje se Loudness Equalization [Control Panel > Sound > Playback > Properties > Enhancements] (nemám český systém, takže nevím jak tam) a v podstatě dělá to, že jednou nastavíte hlasitost, která vám vyhovuje a systém pak hlasitost veškerých zvuků, které půjdou ven upraví na tuto úroveň. Takže se nadále o hlasitost nemusíte starat.

Určitě tomu zkusím dát šanci, mohlo by to vyřešit neustálé nastavování hlasitosti podle toho co zrovna člověk přehrává. Ačkoli mám obavy, že vzhledem k tomu, že používam někdy notebook i bez sluchátek, bude třeba někdy korekce na novou hlasitost a pak zpět.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.