tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Firebird vs SQL Server CE – MS Fest 2011

19 Nov 2011 1 mins Presentations & Speaking

Rok se s rokem sešel a koná se další MS Fest. Tentokrát nabídnu něco alternativního. Podíváme se na databázový stroj Firebird. A protože Firebird nabízí i Embedded verzi, kterážto je velmi zajímavá, porovnáme ji i s konkurencí v podobě MS SQL Server CE.

Anotace:

Microsoft SQL Server není jedinou databází, kterou můžete používat z .NETu. Ačkoli nabízí i verzi zdarma a je plně podporován mnoha nástroji ve Visual Studiu, existují i zajímavé alternativy. Firebird může být jednou z nich. Je zdarma, výkonný, přitom nenáročný a malý. Nabízí Embedded verzi, která je (nejen) alternativou k Microsoft SQL Serveru CE. V rámci přednášky si představíme Firebird jako databázový server a ukážeme so základní práci. Nakonec se zaměříme na Embedded verzi, porovnáme možnosti s MS SQL CE 4 a vytvoříme funkční aplikaci.

Více info na ms-fest.cz.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.