tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Seznam klávesových zkratek z mé přednášky “Visual Studio 2010/2012 tips and tricks” na Gopas TechEd 2013

25 May 2013 2 mins Presentations & Speaking

Na letošním Gopas TechEdu jsem měl kromě standardních technických přednášek i jednu oddychovou, netechnickou. Konkrétně “Visual Studio 2010/2012 tips and tricks”. Což byl její pracovní název, ale probublal až na oficiální. No a tato přednáška neměla moc slajdů. Zato jsem prošel plno zajímavých – podle mě – klávesových zkratek, které ovládají běžné funkce Visual Studia (možná proto jsou již předdefinované). Prezentace z této, i ostatních, přednášek budou dostupné na oficiálním webu. Nicméně byla by škoda vás ochudit o všechny ty klávesové zkratky, které jsem prošel (nepředpokládám, že by si je někdo všechny zapisoval).

Původně jsem myslel, že je sem dám i s popisem. Aby to bylo úplně bez práce. Ale pak jsem si to rozmyslel. 😃 Dám sem pouze seznam a kdo chce, může vyzkoušet a zjistit co dělá. Většina z nich není destruktivní a funguje přímo v editoru. Ty pro debuggování jsou označené. Komentáře jsou případně otevřené (i proto, že některé věci byly “ukazovací” a nejsou o klávesové zkratce), kdyby se někdo chtěl zeptat. Rád vysvětlím.

Win-<number>
Win-Alt-<number>
Win-Shift-<number>
Ctrl-Alt-Down
Ctrl-dblclick
Ctrl-Q
Alt-Enter
Ctrl-.
Ctrl--
Ctrl-G
Alt-Shift-C
Ctrl-R-M
Ctrl-M-H/Ctrl-M-U
Ctrl-M-M
Ctrl-M-O
Ctrl-Space
Ctrl-Shift-Space
Ctrl
Ctrl-Alt-Space
Ctrl-Z
Ctrl-ů (Ctrl-;)
F7
Ctrl-,
Ctrl-E-C/Ctrl-E-U
Ctrl-E-D
Tab
Ctrl-Up/Ctrl-Down
Alt
Ctrl-Shift-Up/Ctrl-Shift-Down
Ctrl-) (Ctrl-], Ctrl-})
Ctrl-Shift-)
F8/Shift-F8
Ctrl-C
Ctrl-X
Ctrl-Shift-L
Ctrl-Shift-V
Ctrl-K-X
Tab-Tab
Ctrl-K-S
Ctrl-F, F3, Ctrl-H, Ctrl-I/Ctrl-Shift-I

Debugging:

F10, F11, Shift-F11, Shift-F5
Ctrl-F10
Ctrl-Shift-F5
F9
Ctrl-S
Ctrl-Shift-F10
Shift-Alt-F11
>

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.