tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Global Azure Bootcamp 2017

13 Apr 2017 1 mins Azure, Cloud, Presentations & Speaking

Rok se s rokem sešel a blíží se opět Global Azure Bootcamp. Den plný všeho kolem (nejenom) Azure. Na tento rok jsem nachystal dvě témata.

  • Základní nástroje pro vysokou dostupnost aplikace v Azure
  • Novinky v C# 7

První je inspirováno výpadkem AWS, který se stal před několika málo měsíci a klasicky “půlka internetu” nefungovala. Přitom všude pořád slyšíme, jak všechno v cloudu škáluje a je hyper dostupné a elastické a kdoví co ještě. Realita je bohužel ale jinde. Kdykoli se “něco stane”, dopady jsou vidět. Není to tím, že by cloud “nefungoval”. Funguje. Ale je třeba udělat taky svůj díl práce na svojí – aplikační – straně. A to se často vynechává. Podíváme se tedy společně na to, co je třeba udělat, aby aplikace některé cloudové sliby naplnila. Samozřejmě nic není černobílé a tak budeme jednotlivé části postupně vrstvit – jak návrhově, tak finančně.

Druhá, týkající se C# 7, není nic jiného než představení novinek v jazyce C#. Nejsou sice závislé na Azure, ale proč se na ně nepodívat, že?

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.