tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Konference CORESTART 2.0

20 Sep 2017 1 mins Presentations & Speaking

Letošní CORESTART 2.0 (2. – 3. listopadu) naváže na loňskou “edici”, tentokrát samozřejmě se zaměřením na .NET Core 2.0 a všeho okolo něj. Verze 2.0 už opravdu něco umí a jde na ní solidně stavět. Kromě zahraničních speakerů, přispěji i já svou troškou do mlýna dvěma přednáškami – jedna kolem Entity Frameworku Core 2.0 a druhá kolem novinek v C# 7 a dál. Novinek je hodně a program stojí za to. Přijďte, nebudete litovat.

  • Novinky v C# 7 a pohled pod pokličku C# 7.1/7.2

Letos v březnu byl C# 7 uvolněn jako RTM verze. Ačkoli tedy není žhavou novinkou, určite si jej někteří ještě stále osahávaji a připravují se třeba i na přechod na novou verzi Visual Studia. Podíváme se, co C# 7 přináší, jaké verze budou následovat a jak si vyzkoušet třeba i poslední developer verzi kompilátoru.

  • Entity Framework Core 2

Entity Framework Core 2.0 byl představen nedávno společně s .NET Core 2 a ASP.NET Core 2. Co nového přináší? Jaké jsou změny oproti verzi 1.0/1.1? Má smysl verzi 2.0 používat? Jaké jsou pokročilejší features, jaká jsou její omezení… A co například použití s jinými databázemi než jen MS SQL Server?

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.