tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

JavaDays 2017

16 Oct 2017 1 mins Presentations & Speaking

Stejně jako .NET, Microsoft a techonologie kolem mají výbornou Gopas TechEd konferenci, má i Java svět svoji – JavaDays. Letos se uskuteční 13. – 14. listopadu a já jsem si připravil několik přednášek, které vás doufám zaujmou. Především kolem tématu databází, které je mi velmi blízké.

  • Proč Python?

Python je příjemný programovací a skriptovací jazyk se širokou podporou platforem. Představím vám Python z pohledu mainstream vývojáře, jeho koncepty a scénáře a kde jej můžete využít. Bežné programy zvládnete napsat hned po přednášce.

  • NuoDB – databáze, která škáluje

Všichni dneska mluví o škálování, cloudu atp. Jedna věc se ale potichu ignoruje. Relační databáze. Klasické relační databáze to ve světě škálování nemají jednoduché. Ale přesto to není nemožné. NuoDB se snaží všechny tyto nedostatky překlenout. Je řešením i pro vás?

  • Firebird – databáze, kterou neznáte a přesto ji chcete

Oracle, MS SQL Server, IBM DB2 atp. Velké databázové engine, které pravděpodobně používáte. Ale co když chcete “jen” pořádnou relační databázi, s minimálním usilím na instalaci a údržbu a zároveň léty prověřeného. Firebird může být odpověď. Představím vám databázový engine Firebird, jeho silné, a také unikátní stránky, a jak jej nejlépe využít.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.