tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Update Days: Legacy aplikace

21 May 2018 1 mins C#, Presentations & Speaking

Zanedlouho, konkrétně 28.5.-29.5., se uskuteční zajímavá konference nazvaná ”Update Days: Legacy aplikace“. Proč zajímavá? Protože často se na konferencích řeší novinky, fičurky atp., ale ne na každém projektu je čas a prostředky na implementaci posledních výstřelků (které ještě případně po dvou letech upadnou v zapomnění) a tato konference není o novinkách; je o tom co dělat s existující aplikací, jak ji posunout dál, co funguje a má smysl.

Já vám povím o tom, jak využít nejen nových vlastností C#, ale i kompilátoru Roslyn pro zjednodušení práce. Protože méně manuálně napsaných řádků, je méně možných chyb.

Banner

Nové verze C#, ačkoli se většinou mluví o hlavních novinkách, přinášejí také malé syntaktické vychytávky. A právě tyto mohou pomoci zjednodušit kód či nahradit hromadu helper funkcí. A co lepšího pro codebase udělat, než smazat řádky kódu. Ukážu vám ty, které jsem na vlastní klávesnici použil a které mohou být zajímavé i pro vás.

Registrace zde.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.