tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Gopas TechEd 2019

10 Apr 2019 1 mins Presentations & Speaking

Web ještě nehlásí vyprodáno, takže je stále možnost urvat vstup. Na letošní TechEd jsem připravil tři přednášky:

  • .NET Core 3.0, .NET Framework 4.8 a proč vše kolem je největší změna od zrodu .NETu
  • Jak měřit výkon .NET kódu správně
  • Entity Framework vs. SQL Server – co jste mohli udělat a neudělali; a co jste dělat neměli a přesto udělali

V roce 2019 nás čeká plno novinek. Od již vydaného VS 2019 až po .NET Standard 2.1. Ale co jiné věci? Jak vůbec všechna kolečka zapadají do sebe? A jsou nějaké velké změny (spoiler: jsou) na obzoru?

Ačkoli obyčejné stopky a spuštení “konzolovky” může vypadat jako dobrý nápad pro měření výkonu, není to tak. .NET aplikace maji plno koleček, které se točí. Jak tedy korektně změřit a porovnat výkon kódu? Kde jsou chytáky?

Entity Framework nabízí plno vlastností pro ulehčení a zrychlení práce. SQL Server má jeden z nejlepších optimalizátorů ve světě RDBMS. To ale neznamená, že selský rozum jde stranou. Jaké jsou tedy nejčastější prohřešky v návrhu aplikací s Entity Frameworkem a SQL Serverem a jak se jim vyhnout?

Chyťte mě kdekoli na chodbách TechEdu nebo na TechEd párty a zeptejte se mě na cokoliv co vás pálí.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.