tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Záloha na novém, obnova na starém?

31 Oct 2006 1 mins Firebird

Asi trochu podivný nadpis. Nicméně vzhledem k tomu, že každou chvíli můžeme očekávat Firebird 2.0. A jak to tak bývá, bude se nejdříve trochu experimentovat (nepředpokládám, že by někdo vyměnil 1.5 hned na 2.0 bez otestování), ale i tak se může stát, že vše krásně pojede a až později se objeví problém, který možná nepůjde vyřešit hned. Potom budete chtít udělat zálohu z FB 2.0 a přěnést ji zpět na 1.5.

Aby se to vše pěkně podařilo (a ušetřili jste si problémy s tím, že to na první pokus nepůjde), musíte vzít gbak z verze 1.5 a s ním udělat zálohu DB z 2.0 serveru a tu pak obnovit na 1.5. Pokud použijete gbak z verze 2.0, dostane se vám na 1.5 hlášky “Expected backup version …". 😃

Jednoduché a rychlé. Přeji vám, aby se problematické chvilky nekonaly a vše šlapalo na první pokus s Firebirdem 2.0.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.