tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Jak (ne)násilně vypnout Windows Media Encoder?

15 Mar 2006 1 mins Windows, Windows Media Encoder

Používám Windows Media Encoder k ukládání nějakých pořadů z TV karty, když nemám v tu chvíli čas na shlédnutí. Přes SDK ovládám celou tuhle “věc” v konzoli. Problem je, že mám udělány skripty, které vše zařídí, atp. Jsem (přirozeně) líný pokaždé editovat skripty a tak mám nastavenu délku záznamu na 4 hodiny. To většinou stačí (a to i když se seknu o hodinu při spuštění 😃).

Pokud však pořad už skončí a já už jsem v té chvíli chci něco jiného, musím Windows Media Encoder nějak (ne)násilně ukončit. Ale. Pokud se na stroj přihlásím a přes Task Manager zabiju daný proces, není soubor korektně zakončen a jsou s tím jen problémy (OK je to přirozeně jen pokud se vysílání neukládá a dívám se “live”, ale to je málokdy). Dlouho jsem se pokoušel najít nějaká řešení, jak encoder ukončit. Až jednou… Přišel jsem na vskutku systémové řešení.

Prostě přenastavím hodiny na počítači o pár hodin dopředu a proces jednoduše korektně skončí. 😃 Toť vše.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.