tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Silberlicht

16 Mar 2008 1 mins Windows

V pátek jsem potřeboval přehrát video nacpané v Silverlightu, nikde jinde se v jiném formátu neválelo a tak nezbývalo než instalovat – i když jsem zatím “stříbrné světlo” nepotřeboval. Nejprve přišel na řadu můj primární prohlížeč. Opera. Po chvíli hledání bylo jasné, že do Opery prostě Silverlight není a nedostanu ho tam. Jako záložní browser mám IE, takže šel na řadu. Instalace na 3 kliknutí byla jednoduchá a přímočará. V “readme” jsem viděl zmínku, že IE není třeba restartovat a že plugin funguje instantně. Nicméně po reloadu stránky stále hláška “Get Silverlight”. “S tím restartem to zase nebude tak horký”, pomyslel jsem si a browser restartnul. Stejně nic. Kliknul jsem tedy ještě jednou pro instalaci a poté zase restart. A opět veselé nic. To již Silverlight v mých očích dostával záporné body. Jako poslední mě napadlo spustit 32-bit IE. Bingo; vítězství. 😃

Shrňme si to. Silberlicht není pro Operu. Instalace spuštěná z 64-bit browseru ani nepípne, že je jen 32-bit. A nakonec MS není schopen vydat Silberlicht v 64-bitech. Myslím, že ze záporných bodů se (zatím) nedostane.

Note: Ptáte-li se, jak jsem přišel na označení Silberlicht, vězte, že na to prišli kluci (a holky, možná) tady v českém MS.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.